Schimmel bestrijding

Het ontstaan van schimmels

Schimmels zijn slecht voor de gezondheid, daarvan zijn veel mensen wel op de hoogte. Schimmels zijn soms al aanwezig voordat het blote oog ze kan waarnemen. Ons lichaam kan er dan al wel op reageren. Schimmel in woningen ontstaat veelal door een combinatie van verschillende factoren. Een van de belangrijkste oorzaken is te weinig of onjuiste ventilatie. Maar ook slechte bouwontwerpen en ouderdom van gebouwen spelen een rol.

In onze webshop koopt u de beste producten voor schimmelbestrijding

Kan je ziek worden door schimmels?

Kort gezegd...ja dat kan. Het vaakst ontstaan allergieën door schimmelsporen en schimmels. Ook kan je infecties oplopen die veroorzaakt worden door schimmels. Dit gebeurt gelukkig maar zelden. Het meest komt dit voor bij zeer verzwakte mensen. De meest voorkomende aandoeningen zijn luchtweginfecties en huidaandoeningen, zoals eczeem.

Schimmel Stop

Schimmel Stop is een speciale reiniger voor het verwijderen van ongewenste aanslag en schimmel. Het verwijdert gemakkelijk en snel schimmels, algen, mos, bacteriën en ook de bijbehorende muffe luchtjes verdwijnen. Het is een oplosmiddelenvrij product en geschikt voor vele toepassingen.
Schimmel Stop kan toegepast worden op tegels, voegen, stucwerk, steen, kunststof, gelakte ondergronden en andere waterbestendige ondergronden.
De verwerking van het product is eenvoudig. De spray uit de fles met een afstand van +/- 15 cm opsproeien. Wanneer er na 30 minuten nog vlekken zichtbaar zijn kan de behandeling herhaald worden. Op tegels en elastische voegen naspoelen met warm water.

Color SA plus voorheen Schimmel Protect

Dit product is werkelijk uniek in zijn soort. Het is een binnenmuurverf met zilver-nanodeeltjes als bescherming tegen schimmelvorming. Het is geschikt voor nagenoeg alle ruimten binnenshuis. Met name ruimten waar mensen over de vloer komen die zeer gevoelig zijn voor allergieën. U kunt dan denken aan crèches, scholen, peuterspeelzalen, welness ruimtes en ook voor zwembaden is dit een wereld product.
Color SA plus verf is niet alleen geschikt om de schade van schimmels en algen te herstellen. Deze verf met zilver-nanodeeltjes bestrijdt ook de groei van schimmelaantasting. Tevens zorgt de verf voor afsterving van de mircro-organismen in de verflaag. Deze werking geniet een blijvend effect doordat de zilverdeeltjes de schimmelsporen fixeren in een bindmiddelmatrix.

Copyright Zinka Wewbinkels
webwinkel realisatie door De Haan Media.