Afdichtingsmortel

Kelders kunnen last hebben van vocht. Die vocht komt uit het grondwater en kan met name door scheuren in de muur de kelder binnendringen, waarmee de kelder een stuk minder bruikbaar wordt. In een vochtige kelder kan immers eigenlijk niks opgeslagen worden en vochtproblemen zorgen langzaam maar zeker voor rot in het beton of het hout. Om dit tegen te gaan, is afdichtingsmortel een zeer geschikte oplossing. Deze mortel is speciaal gemaakt om vocht tegen te houden en maakt de kelder weer tot een droge en bruikbare plek.

Wat is afdichtingsmortel?

Mortel is een substantie die kan worden gebruikt om scheuren of gaten in beton of steen te repareren. En voor verschillende doeleinden zijn verschillende soorten mortel ontwikkeld. Zo is er mortel die speciaal bedoeld is voor het egaliseren van vloeren, mortel die specifiek is ontwikkeld voor het repareren van muren, maar dus ook afdichtingsmortel. Deze mortel variant is bedoeld om vocht tegen te houden op plekken waar dit echt een probleem is. En dit probleem treedt het meest op in kelders, waardoor de afdichtingsmortel daar ook het meeste effect heeft.

Afdichtingsmortel houdt vocht buiten

Er zijn genoeg plekken te bedenken waar vocht een rol speelt, maar de kelder is toch wel de meest voorkomende. Het voornaamste probleem hier, is de constante waterdruk. Door deze druk vindt het water snel een weg naar binnen als er openingen in de muur zitten. Dit komt de kelder, maar ook het fundament van de kelder, bepaald niet ten goede. Door het constante vocht wordt alles aangetast en kunnen schimmels uiteindelijk zorgen dat alles wordt aangetast en u de kelder helemaal moet aanpakken. Door afdichtingsmortel te gebruiken, zorgt u dat dat vocht buiten de deur blijft. Let wel: afdichtingsmortel is niet geschikt om te gebruiken in de douche. Dit is een ander soort vocht en ook zeep, in combinatie met huidvet, komen de mortel niet ten goede.

Met afdichtingsmortel houdt u het vocht buiten de deur.

Neem contact met ons op voor het juiste advies

Om zeker te weten dat u de juiste afdichtingsmortel gebruikt, raden we u aan om eerst contact met ons op te nemen, zodat onze experts uw situatie onder de loep kunnen nemen. Op die manier kunnen ze bepalen welke vorm van afdichtingsmortel het meest geschikt is voor uw klus. Zeker met vocht zijn risico’s het beste om te mijden en als we samen met u kunnen bepalen wat het probleem is, kunnen we ook bepalen wat de beste oplossing voor dit probleem is. Mocht het mogelijk zijn, dan vragen we u ook om foto’s te maken van de situatie, zodat we precies voor ogen hebben wat er aan de hand is. Onze experts maken dan op basis van uw bevindingen en deze foto’s een advies, waarmee u zeker bent van de beste afdichtingsmortel.

Overige mortel varianten

Mocht u op zoek zijn naar andere mortel varianten dan de afdichtingsmortel, dan kunt u zeker ook bij ons terecht. Wij hebben een ruime keuze uit de verschillende mortels, die voor allerlei doeleinden geschikt zijn. Of het nu gaat om mortel voor de vloer, de muur of voor het beton, u zult altijd bij ons slagen. Denk bijvoorbeeld eens aan:

Weet u niet helemaal zeker welke mortel het beste past bij uw wensen? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat u advies krijgt waar u mee uit de voeten kunt. Zinka heeft experts in dienst met ruime ervaring in de materie, zodat u altijd zeker weet dat u de producten koopt die u nodig heeft.

Contact, informatie en advies

We hechten grote waarde aan een goede relatie met onze klanten en dus staan we u altijd bij als u ons nodig heeft. Of het nu gaat om een korte vraag over een specifiek product, of uitgebreide hulp bij het bepalen van de strategie voor het gebruik van afdichtingsmortel, onze ervaren medewerkers helpen u met alle vragen.

Copyright Zinka Wewbinkels
webwinkel realisatie door De Haan Media.