Gietmortel

Scheuren in beton of steen moeten natuurlijk hersteld worden. Het kan soms echter zijn, dat de scheuren zich bevinden op plekken die moeilijk te bereiken zijn. Het is dan niet mogelijk om normale reparatiemortel aan te brengen, omdat deze substantie echt handmatig aangebracht moet worden en dat is dus op die moeilijk te bereiken plekken geen optie. Om deze reparaties toch uit te kunnen voeren, is gietmortel ontwikkeld. Deze mortel lijkt bijzonder veel op de reparatiemortel, maar kan gegoten worden, zodat het ook aan te brengen is op die plekken waar u niet echt lekker bij kunt.

Wat is gietmortel?

Mortel is een betontype dat is ontwikkeld om te dienen als hechtingsmateriaal voor beton of steen. Het wordt dan ook vaak gebruikt om schade in datzelfde beton of steen te herstellen. U brengt de mortel aan in de scheur of het gat, u strijkt het glad en laat het harden. Op die manier wordt de beschadiging snel hersteld, zonder dat u hiervoor grote ingrepen hoeft te doen. Mortel komt in allerlei soorten en maten; zo is er reparatiemortel voor beton, stucmortel voor het stucwerk en egalisatiemortel voor het glad maken van (onder)vloeren. Gietmortel is zeer vergelijkbaar met reparatiemortel, maar de naam verraadt al dat het zich makkelijker op een plek laat gieten, wat bij reparatiemortel eigenlijk niet mogelijk is.

Gietmortel laat zich makkelijk op de plek gieten om het beton te repareren.

Waar wordt gietmortel voor gebruikt?

Omdat het zo gemakkelijk te gieten is, is gietmortel dus bij uitstek geschikt om de lastig bereikbare plekken op te vullen. Gietmortel heeft een dikte die ongeveer te vergelijken is met die van yoghurt en is dus ook alleen aan te brengen door het in de beschadiging te gieten. Op die manier komt het dus ook bij dieper gelegen beschadigingen, waar de gewone reparatiemortel niet kan komen. Reparatiemortel is immers veel dikker en is vooral geschikt voor de beschadigingen die meer aan de oppervlakte liggen en waar u beter bij kunt. Gietmortel is dan ook een ideale oplossing voor als u met beschadigingen te maken heeft waar reparatiemortel tekort schiet.

Onze gietmortel is krimparm

Helemaal krimpvrij gaat niet lukken, maar de gietmortel van Zinka is zeer krimparm. Dat betekent dat het vrijwel niet inkrimpt bij het hard worden, zodat u niet keer op keer kunt blijven gieten. Immers; als de gietmortel steeds flink inkrimpt nadat het gegoten is, mist het zijn doel een beetje. U brengt de gietmortel aan om iets te repareren of egaal te maken en als het dan krimpt, kunt u weer opnieuw. Onze gietmortel komt zo dicht mogelijk bij een volledige krimpvrije mortel en is dan ook van hoge kwaliteit.Koop al uw mortel bij Zinka

Zinka heeft een uitgebreide selectie aan mortel in het assortiment, zodat u voor elke toepassing bij ons terecht kunt. Bent u niet op zoek naar gietmortel, maar heeft u wel een vergelijkbaar product nodig, kijk dan eens naar:

Omdat we er zeker van willen zijn dat u vindt wat u zoekt, hebben we ons assortiment zo ruim mogelijk gemaakt. En mocht u verschillende materialen tegelijk gebruiken, dan raden we u aan om in dezelfde lijn te blijven. Wie mortel van het merk Remmers gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld een anti corrosiemiddel, doet er goed aan om ook dan producten van Remmers te gebruiken. Deze gaan namelijk uitstekend samen en zijn ook echt gemaakt om naast elkaar gebruikt te kunnen worden.

Vragen, informatie en advies

Bent u op zoek naar gietmortel, maar heeft u wel nog wat vragen over het gebruik ervan? Of zoekt u juist naar iets heel anders en kunt u wel wat advies gebruiken? Zinka heeft experts in dienst die u graag verder op weg helpen, zodat u zeker weet dat u de juiste keuzes maakt. Ook voor advies over de toepassing van een product, of bij het zoeken naar het juiste product, bent u van harte welkom om onze medewerkers in te schakelen, zodat ze u op weg kunnen helpen.

Copyright Zinka Wewbinkels
webwinkel realisatie door De Haan Media.