Epoxymortel

Vloeren die te maken krijgen met grote krachten, hebben een stevige mortel nodig om beschadigingen te repareren. U wilt immers voorkomen dat de beschadigingen alleen maar erger worden, naarmate de vloer verder gebruikt wordt. Om ervoor te zorgen dat scheuren en beschadigingen echt op de best mogelijke manier hersteld worden, is er epoxymortel. Deze mortel bevat een hars en is mede daarom bij uitstek geschikt voor het zwaardere werk.

Wat is epoxymortel?

Mortel wordt in de regel gebruikt om verschillende oppervlaktes aan elkaar te hechten. Zo is er reparatiemortel, dat geschikt is om scheuren en gaten in beton of steen mee op te vullen, maar ook egalisatiemortel; een mortel variant die gebruikt wordt om beschadigingen in vloeren mee te herstellen. Epoxymortel dient hetzelfde doel, maar heeft een andere doelgroep dan de eerder genoemde varianten. Deze mortel is namelijk vooral bedoeld voor vloeren die te maken krijgen met grote krachten. Denk hierbij aan een fabrieksvloer, een garagevloer waar zware auto’s of vrachtwagens overheen rijden, dat soort plekken. Dit soort vloeren krijgen het zwaar te verduren en bestaan daarom van zichzelf al uit een sterk materiaal. Echter, mocht het toch gebeuren dat er een beschadiging optreedt, dan is het belangrijk dat ook het herstelmateriaal oersterk is.

Epoxymortel is bedoeld voor vloeren die te maken krijgen met grote krachten.

Gebruik epoxymortel voor het zware werk

Epoxymortel wordt veelal gebruikt voor vloeren in garages, fabrieken, of bij particulieren die veelvuldig met wieltjes in de weer zijn. Doordat de mortel een soort kunsthars bevat, is het extra sterk en kan het al deze krachten uitstekend aan. Ook kan de epoxymortel uitstekend gebruikt worden om een drempel tussen een garagevloer en de straat te maken, of een schuine vloer. Al deze toepassingen hebben echter wel een ding gemeen: er is een ervaren doe-het-zelver voor nodig om het echt goed aan te brengen.

Epoxymortel is echt voor de ervaren klusser

Omdat epoxymortel bijzonder sterk is en snel hard wordt, is het belangrijk dat u goed weet wat u doet als u het aanbrengt. Deze mortel variant is echt bedoeld voor de ervaren klusser, mede dus ook omdat hij sneller hard wordt dan andere varianten. Dit geeft u dus minder tijd om eventuele foutjes te herstellen. Ook is het belangrijk dat u zich volledig aan de richtlijnen houdt die op de verpakking staan. Mocht u zich niet helemaal zeker voelen in het gebruik van epoxymortel, neem dan vooral contact met ons op. Wij zullen u door het proces loodsen en u bijstaan waar nodig.

Voor al uw mortel gaat u naar Zinka

Naast epoxymortel, heeft Zinka ook een uitgebreid aanbod in andere mortel varianten. Zoals gezegd bestaan er veel verschillende soorten voor veel verschillende klussen en dus is een ruim assortiment van groot belang. Of het nou gaat om verticale of horizontale oppervlaktes, beton of steen, wij hebben de oplossing voor u. Denk bijvoorbeeld aan:

Al deze varianten hebben hun eigen richtlijnen en aanbevelingen en we raden u aan om deze eerst nauwkeurig door te nemen, voordat u begint. En mocht u de Remmers mortel uit onze webshop in combinatie met een ander product willen gebruiken, kies dan ook voor de producten van Remmers. Deze zijn namelijk goed afgestemd op de mortel, zodat u zeker weet dat u er het maximale uit haalt.

Vragen, contact en advies

Epoxymortel is dus niet een mortel die u snel even hanteert en heeft een kennersoog nodig om goed aangebracht te worden. Mocht u dus met vragen zitten, of twijfelt u over het aanbrengen van dit product, neem dan contact met ons op. Onze ervaren experts staan u bij en zorgen ervoor dat u precies krijgt wat u nodig heeft. En ook als u vragen over andere producten hebt, of advies wil over een bepaald proces, helpen we u graag. Zinka beschikt over een team ervaren medewerkers, die u graag door een project loodsen en ervoor zorgen dat u altijd over de juiste producten beschikt.

Copyright Zinka Wewbinkels
webwinkel realisatie door De Haan Media.