Tuinhoutolie - Bescherming en onderhoud tuinmeubelen

Zinka, voor duurzame bescherming heeft ook een producten in het programma speciaal ontwikkeld voor (hard) houten tuinmeubelen, terrassen en vlonders. Het is verkrijgbaar in een transparante beits maar ook in de kleuren teak, bangkirai, douglas, en lariks.

Deze Tuinhoutolie - onderhoudsolie is speciaal geschikt voor het onderhouden en renoveren van hardhouten tuinmeubel, terrassen en vlonders. Door de toevoeging van lijnolie wordt de natuurlijke structuur van het hout naar boven gebracht voor een mooi resultaat.
Geadviseerd wordt om 1-2 lagen aan te brengen en dit jaarlijks te herhalen voor een optimaal resultaat. De uitstraling van het product is transparant - mat.

De twee producten zijn onder te verdelen in;

Tuinhoutolie - Onderhoudsolie is een klassieke oplosmiddelhoudende onderhoudsolie op basis van van lijnolie. Deze onderhoudsolie haalt de structuur en textuur van het hout naar boven.

Tuinhoutolie Aqua Eco voorheen Tuinhoutbeits is een watergedragen bescherming voor houten terrassen,tuinmeubelen en vlonders. Deze tuinhoutbeits is op basis van hoogwaardige grondstoffen en lijnolie. Tuinhoutbeits is geschikt voor hardhout en naaldhout. Het heeft een UV-bescherming tegen vergrijzing en vormt een beschermlaag tegen vergroening.

Verwerkingstips

  • Het product goed oproeren, ook gedurende de verwerking en bij werkonderbrekingen
  • Tuinhoutolie - Onderhoudsolie in twee lagen in de houtnerfrichting met een kwast onverdund aanbrengen. Materiaal wat niet in de ondergrond wordt opgenomen met een droge kwast na ca. 30-60 minuten verdelen.

Tips & wetenswaardigheden

Omdat er steeds minder bangkirai beschikbaar is uit gecertificeerde bosbouw, worden ook steeds vaker terrassen gemaakt van douglas, lariks. Ook wordt gestoomd hout of WPC aangeboden. Onderhoudsolie dient voor het veredelen en beschermen van deze houtsoorten. Onderhoudsolie kleurloos biedt op langere termijn geen bescherming tegen vergrijzing.

Gebruiksaanwijzing en aanvullende informatie is te vinden in de bijlages op de technische merkbladen. Voor gebruik altijd technisch merkblad raadplegen en een proef opzetten.

Copyright Zinka Wewbinkels
webwinkel realisatie door De Haan Media.