Induline DW 610

Informatie Remmers Induline DW 610.

Een origineel Duits product.

Remmers Induline DW 610 wordt geproduceerd in Duitsland door Remmers Baustofftechnik GmbH en geïmporteerd door Zinka B.V. uit Hoogeveen. Het product wordt toegepast op hoofdzakelijk naaldhoutsoorten. Het product wordt gebruikt in buitensituaties maar kan ook prima in binnen situaties toegepast worden.

Product eigenschappen.

Remmers Induline DW 610 is een watergedragen semi-filmvormende beschermende impregneerlazuur voor hoofdzakelijk naaldhoutsoorten. Deze waterverdunbare grondering, voor- en eindlaag, met een goede dekkracht (schakelverfsysteem), damp-open en door de zeer goede hechteigenschappen geen blaasvorming en/of afbladdering Het materiaal is eenvoudig en uitstekend te verwerken en bovendien onderhouds vriendelijk.

Functie van afwerkingsmiddel c.q. beschermingsmiddel voor hout

- Vochtwerende doch dampregulerende werking

- Bescherming tegen afbraak door UV en weersinvloeden.

- Reduceert oppervlaktevervuiling en verhoogt de uitstraling van het natuurproduct hout, in vele kleuren mogelijk, zowel transparant als dekkend.

Waaraan staan houtoppervlakken, met name hout in buitenexpositie, bloot?

Aan alle weersinvloeden, denk daarbij aan regen, wind, zon, temperatuur. Ook hout verandert door vochtopname. Door gebruik te maken van Remmers Induline DW 610 wordt vochtopname verminderd. Door de goede eigenschappen en het waterwerend vermogen behoudt het hout en ook de constructies uit hout langer stabiliteit.

Onderhoud van hout behandeld met Remmers Induline DW 610.

Het behandelde hout dient regelmatig gecontroleerd te worden. Niet alle delen staan qua expositie bloot aan dezelfde invloeden.

Dit hangt af van:

  • Geografische ligging: een noord situatie, zuid situatie of anders?
  • De plaatsing van de delen: Zijn het liggende delen of staande delen?

Het is zeer waarschijnlijk dat liggende delen sneller verweren dan staande delen en dus ook eerder onderhoud behoeven.

  • Kleur: Een donkere kleur warmt door de zon meer op en heeft hierdoor een hogere degredatie.

Hierbij ons aanbevelings/onderhoudsschema voor Remmers Induline DW 610

1 e keer: Het aanbrengen van Remmers Induline DW 610 volgens voorschrift en eventueel het bestek. Handmatig of industrieel, twee of drie lagen. Industrieel (een of twee lagen) kan na opbouw voorzien worden met een extra laag.

2 e jaar: In principe geen onderhoud

3 e jaar: Het werk controleren en waar nodig sterk verweerde plaatsen bijwerken

4 e jaar: Houtwerk schoon, stofvrij maken en het geheel herbehandelen met Remmers Induline DW 610

5 e jaar: Zie het totale bovenstaande schema vanaf jaar 2.

Met schoonmaken wordt bedoelt het verwijderen van losse delen, stof, vervuiling, algen, enz., d.m.v. stoffer, borstel. Eventueel schuren met fijn schuurpapier. Dat geldt alleen op die plaatsen waar het hout sterk verweerd is. Verwerking is mogelijk met een goede platte kwast of een roller.

Verbruik

Dit is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond. Ruw bezaagd hout ca. 6 tot 8 m² met een liter. Glad hard hout ca. 8 tot 10 m² met een liter.

Temperatuur

Het materiaal niet beneden de +14º C verwerken. Rekening houden met de weersomstandigheden. Bij hoge luchtvochtigheid, mist of dreiging van regen het materiaal niet aanbrengen.

Droogtijd

De droogtijd is afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid. Deze bedraagt ca. 3 uur bij 20º C en 65% relatieve luchtvochtigheid. Opmerking Bovenstaande aanbeveling zijn slechts richtlijnen en het is mogelijk dat, afhankelijk van de situatie ter plaatse, er verschillen kunnen optreden.

Copyright Zinka Wewbinkels
webwinkel realisatie door De Haan Media.