Mortel

Het gebruik van mortel is bijzonder handig voor bijzonder veel situaties. Dit betontype komt in allerlei soorten en maten en kan daarom ook voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Het is een restauratiemiddel bij uitstek; het kan perfect gebruikt worden voor het herstel van gescheurd beton, maar ook voor afdichting, het herstellen van beschadigingen in gietvloeren en het egaliseren van muren. Bij Zinka hebben we een groot aanbod aan verschillende mortelsoorten, zodat u altijd zeker weet dat u bij ons zult slagen.

Wat is mortel precies?

Mortel is een betontype dat in allerlei variaties komt, maar altijd hetzelfde doel dient: het herstelt scheuren, gaten of andere beschadigingen op verschillende oppervlakken. En aangezien verschillende oppervlakken verschillende behandelingen vereisen, is de mortel op allerlei manieren toepasbaar en verkrijgbaar in allerlei soorten. Denk bijvoorbeeld eens aan het afdichten van een keldermuur; dat vereist een hele andere samenstelling van de mortel dan bijvoorbeeld het egaliseren van een vloer. Daarom hebben we bij Zinka een uitgebreide selectie aan mortelvarianten in ons assortiment, waardoor u voor elke klus de geschikte mortel zal vinden.

Mortel herstelt scheuren, gaten en andere beschadigingen aan het beton.

Reparatiemortel

Reparatiemortel is bedoeld om verschillende steen- of betonsoorten weer met elkaar te verbinden. Reparatiemortel is bedoeld om gaten of scheuren in betonnen oppervlakken, zoals vloeren, weer te herstellen. Het laat zich vrij gemakkelijk in de beschadiging strijken, waarna het even duurt voordat het hard wordt. Is dit eenmaal het geval, dan is de beschadiging hersteld. Reparatiemortel is ook een uitstekende corrosiebeschermer.

Egalisatiemortel

Egalisatiemortel is bedoeld om liggende oppervlakken te egaliseren. Daarom bestaat het uit een andere samenstelling dan bijvoorbeeld reparatiemortel. Deze dunne mortel is gemakkelijk aan te brengen in beschadigingen aan vloeren, mits deze relatief klein zijn. Voor echt grote beschadigingen is reparatiemortel een betere keuze.

Afdichtingsmortel

Afdichtingsmortel wordt vaak gebruikt in kelders, waar vocht door de muren komt. De constante waterdruk vormt hier een groot probleem voor het fundament van de kelder. Schimmels kunnen welig tieren en wie dat niet aanpakt, heeft een probleem. Door afdichtingsmortel te gebruiken, worden de muren goed beschermd tegen het vocht.

Stucmortel

Goed stucwerk valt en staat met goed materiaal. Stucmortel is dan ook uitstekend geschikt voor dit werk en wordt vaak in combinatie met andere mortelvarianten gebruikt. Het is een prima ondergrond voor verschillende vormen van muurbekleding en doet het uitstekend met andere producten uit onze webshop.

Gietmortel

Gietmortel wordt gebruikt voor scheuren en beschadigingen op moeilijk bereikbare plekken. Deze mortelvariant is wat dunner dan bijvoorbeeld reparatiemortel en kan dus gemakkelijk gegoten worden op lastige plekken. De dikte van de gietmortel is vergelijkbaar met die van yoghurt en maakt het leven soms een stuk makkelijker.

Betonmortel

Betonmortel is geschikt voor het grotere werk. Maakt u voor kleine reparaties gebruik van reparatiemortel, voor grote reparaties is betonmortel beter geschikt. Het is mogelijk om er een versneller of een vertrager aan toe te voegen, zodat de mortel langzamer of juist sneller kan drogen.

Epoxymortel

Ook epoxyvloeren kunnen soms beschadigingen oplopen en om dat te repareren, is epoxymortel uitstekend geschikt. Deze mortelvariant wordt vaak gebruikt voor vloeren in garages, fabrieken of bij particulieren die een vloer hebben waar veel wieltjes overheen rijden en waar na verloop van tijd beschadigingen kunnen ontstaan.

Cementmortel

Cementmortel is prima vergelijkbaar met betonmortel en geldt eveneens als een uitstekend middel om de wat grovere beschadigingen te lijf te gaan. Als u niet helemaal zeker weet welke variant u moet hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u met het kiezen van de juiste mortel voor uw situatie.

De veelzijdigheid van mortel

Het mag duidelijk zijn: mortel is bijzonder veelzijdig en laat zich gebruiken voor allerlei toepassingen. Het fijne ervan is, dat het perfect geschikt is om kleine en grote beschadigingen te herstellen, zodat u bijvoorbeeld niet een hele vloer opnieuw hoeft aan te leggen als u per ongeluk een beschadiging hebt toegebracht. De enorme veelzijdigheid van mortel bespaart u flink wat geld, omdat het voorkomt dat de beschadigingen uitlopen op onomkeerbare kwesties, die u veel geld gaan kosten. Om nog even kort samen te vatten; Zinka biedt mortels voor allerlei klussen:

Gebruik de mortel in combinatie met andere producten

Het kan goed zijn dat u soms iets moet toevoegen aan de mortel, om het helemaal geschikt te maken voor uw klus. Denk bijvoorbeeld aan een versneller, die ervoor zorgt dat de mortel sneller droogt, of een vertrager - die het tegenovergestelde doet. Dit en meer is allemaal verkrijgbaar in onze webshop en we raden u van harte aan om Zinka-producten te gebruiken met andere Zinka-producten. Deze zijn namelijk ideaal op elkaar afgestemd en werken zodoende perfect samen. Kiest u ervoor om onze mortel te gebruiken in combinatie met een product van een andere fabrikant, dan kunnen we niet garanderen dat u kan profiteren van dezelfde kwaliteit. Zorgt er daarom voor dat u altijd onze mortel combineert met andere producten uit onze webshop. Alleen dan haalt u het maximale eruit.

Informatie, contact en advies

Wilt u meer weten over onze mortel, of weet u niet zeker welke mortel geschikt is voor uw situatie, neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat al uw vragen beantwoord worden. We snappen het maar al te goed dat het soms wat moeilijk is om precies te bepalen wat u nodig heeft, zeker als u zoveel keuze hebt. daarom zorgen we ervoor dat onze experts u overal mee helpen u precies kunnen vertellen wat u nodig hebt in welke situatie. En wilt u advies over de samenstelling van de mortel, of wilt u graag weten hoe u dit het beste toe kan passen, dan helpen we u snel en duidelijk, zodat u gauw weer verder kan met uw project en dat uw beschadigingen snel hersteld worden.

Copyright Zinka Wewbinkels
webwinkel realisatie door De Haan Media.