Carbolin - Carboleum vervanger

Carboleum is een product wat van oudsher veel gebruikt werd op houten schuren, tuinhekken, schuttingen, (elektriciteit) palen en bielzen. Carboleum werd ook wel vaak Carbolineum, carbo, bielzenbruin/zwart genoemd. Carboleum was een teerolie bevattende emulsie. Deze teer is een gevaar voor de volksgezondheid. Het ‘originele’ Carboleum is sinds 1991 verboden in Duitsland en in 2001 ook in Nederland.

Remmers Bouwchemie heeft een product ontwikkeld dat een perfecte vervanger is voor het oude Carboleum, dit product heet Carbolin verkrijgbaar in een prachtige bruine tint. 

Carbolin, carboleum vervanger  

Carbolin kopen

Heel eenvoudig op deze site, Zinka voor duurzame bescherming. Ook kunt u meer informatie en een handige verbruiks-calculator vinden op; carboleum-vervanger.nl

Carbolin is uitstekend geschikt voor hout wat al met Carboleum behandeld is geweest; zoals hekwerk, spoorbielzen, houten (elektriciteits) palen, schuttingen enz. Remmers Carbolin is waterafstotend en remt daardoor de infectie van algen en schimmels. Carbolin bruin is weersbestendig en bestand tegen UV-licht en dooizout. Carbolin bruin – Carboleum vervanger is verkrijgbaar in 5 liter cans. Het verbruik van deze Carboleum vervanger is circa 100ml/m2. Geadviseerd wordt om deze Carboleum vervanger met een platte (blok)kwast in één tot twee lagen aan te brengen.

Remmers Carbolin is vanuit voorraad leverbaar. Verzendkosten worden bij een bestelling vanaf € 40,00 niet in rekening gebracht.

Wilt u Carbolin bruin – Carboleum vervanger kopen? Volg de stappen in het bestelproces en u heeft het product snel in huis!

Gebruiksaanwijzing en aanvullende informatie is te vinden in de bijlages op de technische merkbladen. Voor gebruik altijd technisch merkblad raadplegen en een proef opzetten.

Copyright Zinka Wewbinkels
webwinkel realisatie door De Haan Media.