Egalisatiemortel

Als epoxyvloeren of betonvloeren kleine beschadigingen vertonen, moet je er snel bij zijn om deze te herstellen. Je wilt immers niet dat kleine scheuren uitgroeien tot grote scheuren en je nog veel verder van huis bent. Gelukkig is er een oplossing, in de vorm van egalisatiemortel. Deze mortel is bedoeld voor liggende oppervlaktes en is veel dunner dan normale mortel. Egalisatiemortel is dan ook het ideale middel om die kleine oneffenheden of beschadigingen uit je vloer te werken.

Wat is egalisatiemortel?

Mortel is een middel dat bedoeld is om verschillende oppervlaktes aan elkaar te verbinden. Het gaat in dit geval om oppervlaktes als steen en beton en mortel wordt gebruikt als deze ondergronden beginnen te scheuren, of als er beschadigingen te zien zijn. Er zijn veel verschillende soorten mortel, die allemaal hun eigen specialiteiten hebben. Zo is er een mortel voor beschadigingen in beton, maar dus ook de dunnere variant in de vorm van egalisatiemortel. Deze specifieke mortel variant is bedoeld om kleine beschadigingen in vloeren mee te repareren.

Gebruik egalisatiemortel voor kleine beschadigingen

Egalisatiemortel is, de naam doet als zoiets vermoeden, bedoeld om liggende oppervlaktes te egaliseren. Dit gaat normaliter dus om vloeren waar relief of kleine beschadigingen in zitten. De dunne vorm van deze mortel maakt dat hij bijzonder dun uitgelopen kan worden, waarmee hij dus geschikt is voor met name kleine beschadigingen. Wie echt last heeft van grote scheuren in de vloer, kan beter de reparatiemortel kiezen; deze laat zich veel beter gebruiken bij echt grote scheuren en beschadigingen. Egalisatiemortel is er vooral voor het subtielere, kleine werk.

Met egalisatiemortel kunt u de oppervlakte egaliseren.

Egalisatiemortel is multi-inzetbaar

Deze dunne, gladde vorm van mortel is dus bij uitstek geschikt voor kleine reparaties aan vloeren. Omdat de egalisatiemortel zo dun is, kan hij niet gebruikt worden voor muren; hiervoor zijn weer andere vormen van mortel ontwikkeld. De egalisatiemortel kan ook goed gebruikt worden voor het glad maken van de ondervloer, bijvoorbeeld als er een laminaatvloer overheen gelegd moet worden. Ook een laminaatvloer heeft immers bijzonder veel baat bij een zo egaal mogelijke ondervloer; je zal het snel merken als de ondervloer ergens schuin afloopt, of als er een klein hobbeltje zit. Mocht je de egalisatiemortel van Remmers gebruiken in combinatie met andere producten, zorg er dan wel voor dat ook die andere producten van Remmers zijn. Ze zijn namelijk perfect op elkaar afgestemd en zo ontwikkeld, dat je het beste resultaat krijgt als je producten van dezelfde fabrikant gebruikt.

Vind meer mortel varianten bij Zinka

Mogelijk bent u op zoek naar een andere mortel variant, misschien wel eentje die juist geschikt is voor de muur, of die bedoeld is om vocht af te stoppen. In dat geval heeft Zinka alles wat u zoekt; wij hebben een ruim aanbod aan mortel, zodat u altijd zeker weet dat u bij ons zult slagen. Welke mortel u ook zoekt, wij hebben een ruim assortiment. U kunt bij ons dan ook terecht voor:

Al deze varianten hebben hun eigen specialiteiten. Zo is reparatiemortel beter geschikt voor de grotere beschadigingen, en is afdichtingsmortel bij uitstek geschikt om kelders te beschermen tegen vocht van buiten. Weet u niet helemaal zeker welke mortel het beste past bij uw wensen? Neem dan contact op met onze experts; zij kunnen u op weg helpen, zodat u zeker weet dat u het juiste product koopt voor uw persoonlijke situatie.

Neem contact met ons op voor advies

Zinka heeft een team experts in dienst, die veel ervaring hebben en uitstekend op de hoogte zijn van de specialiteiten van onze producten. Weet u niet zeker hoe u het beste de egalisatiemortel kan aanbrengen? Wilt u weten welke mortel variant het beste geschikt is voor het herstel van een bepaalde beschadiging? Onze experts staan voor u klaar en zorgen ervoor dat u altijd het juiste product in huis haalt.

Copyright Zinka Wewbinkels
webwinkel realisatie door De Haan Media.