Induline GW-310 en Induline GW-310 WF; de verschillen

Wetsverandering

Naar aanleiding van een wetsverandering inzake de biocide wetgeving binnen Nederland zijn er enkele veranderingen doorgevoerd bij verschillende Remmers producten die onder andere via Zinka geleverd worden.

Induline GW-310 WF voor particulier gebruik

Biocide

Volgens Wikipedia: “Een biocide is een stof die organismen doodt. Een uitgebreide definitie: biociden zijn werkzame stoffen en preparaten die één of meer werkzame stoffen bevatten en bestemd zijn om een schadelijk organisme te vernietigen, af te schrikken, onschadelijk te maken, de effecten daarvan te voorkomen of het op andere wijze langs chemische of biologische weg te bestrijden.”
Met "schadelijk organisme" wordt dan weer bedoeld: “Elk organisme dat ongewenst aanwezig is of een schadelijke invloed heeft op de mens, zijn werkzaamheden of de door hem gebruikte of vervaardigde producten, op dieren of op het milieu.”
De biocide die toegepast wordt in verven en beitsen is bedoeld om het vormen van schimmels en houtrot tegen te gaan. Het hout gaat hierdoor langer mee en de onderhoudsfrequentie is minder intensief. Door de wettelijke aanpassing is het percentage biocide, de schimmeldodende stof, bijgesteld naar beneden. Concreet houdt dit in dat er dus minder van deze stof in een product gebruikt mag worden. Er wordt hierbij wel verschil gemaakt per verbruiker, dus particuliere doe-het-zelvers en professionele schilders. Zo mag een professionele schilder met een hoger biocide gehalte werken dan een particulier.

Induline GW-310 versus Induline GW-310 WF

Vanaf heden zijn wij verplicht te melden op de website dat de Induline GW-310 alleen voor professioneel gebruik is. Omdat de Induline GW-310 alleen bedoeld is voor de professional, is deze leverbaar in grootverpakkingen van 5 en 20 liter. Induline GW-310 WF is het vervangende product voor de particuliere tak. Induline GW-310 WF is leverbaar in 1 liter, 2,5 liter, 5 liter en 20 liter verpakkingen. Alle RAL-kleuren en kleurloos zullen vanaf nu wanneer er een kleinverpakking is besteld geleverd worden onder de naam Induline GW-310 WF.

Induline GW-310 WF is geschikt voor particulier gebruik

De Induline GW-310 WF is geschikt voor de behandeling van nieuw onbehandeld hout alsook hout wat reeds af-fabriek behandeld is met Induline GW-310. Zo kunt u zelf uw met Induline GW-310 behandelde hout onderhouden en behandelen en profiteren van de vele voordelen die de Remmers Induline GW-310 biedt.

Induline GW-310 WF - Speciaal ontwikkeld voor particuliere toepassing

Voor het beschermen van het hout buiten zonder bodemcontact, is Remmers Induline GW-310 WF uitermate geschikt. Deze watergedragen impregnerende lazuur wordt met name gebruikt voor het behandelen van hout buiten, zoals Douglas hout. De Induline GW-310 wordt veelal gebruikt door houtverwerkende bedrijven voor het behandelen van gevelbekleding, tuinhuisjes, schuttingen en veranda’s.
Speciaal voor particulieren is de Induline GW-310 WF, een andere nieuwe versie van de Induline GW-310, op de markt gebracht. Induline GW-310 WF is verkrijgbaar op Zinka.nl.

U profiteert van de vele voordelen die de Remmers Induline GW-310 biedt!

Specificaties

Remmers Induline GW-310 WF is een zeer dunne, wateremulgeerbare beschermingslazuur en zorgt ervoor dat de oppervlakten duurzaam, sterk en mooi blijven. Het beschermt het buitenhout duurzaam tegen UV-straling, vuil en vocht. Daarnaast heeft het een zeer goede hechting en een prachtig vloeivermogen op ruw hout. Induline GW-310 WF wordt kwastend aangebracht. Het is een grondlaag, voor en aflak in één. Het kan geleverd worden in vele standaard transparante houtkleurtinten. Liever een andere kleur? Ook dat is vaak mogelijk, vraag erna bij één van onze medewerkers.

Toepassing

 • hout binnen en buiten
 • gevelbetimmering, tuinhuisjes en schuttingen
 • grondlaag, voor- en aflak
 • speciaal ontwikkeld voor particulier gebruik, de doe-het-zelver

Eigenschappen

 • zeer goed vloeiend vermogen op ruw hout
 • watergedragen; geen geuroverlast en reiniging van het gereedschap met water
 • snelle droging; twee lagen op één dag
 • langdurige bescherming tegen gelijkmatige verwering
 • bladdert niet
 • vochtregulerend
 • bevat geen filmconserverende en houtbeschermende biocide

Uitzondering op de regel

Induline GW-310 gitzwart is een uniek product in haar soort. Door de toevoeging van specifieke pigmenten kleurt het behandelde hout diepzwart ,maar met behoud van de houtstructuur. Veelal wordt Induline GW-310 gitzwart toegepast op Douglas hout of Douglas potdekseldelen en Zweeds rabat. Maar ook andere houtsoorten, zoals vuren, grenen en eiken kunnen uitstekend behandeld worden met deze lazuur. De induline GW-310 gitzwart is de uitzondering op de regel. Induline GW-310 gitzwart is de enige variant welke leverbaar is in 1 en 2,5 liter en toch geen WF notering heeft. Dit product kan zowel door de doe-het-zelver als de professional toegepast worden.

Induline gitzwart is een uitzondering op de regel

Advies

Door de aanpassing van de receptuur van de Induline GW-310 WF bevat dit product geen schimmelwerend middel meer. Bij hout wat reeds eerder behandeld is geweest met de Induline GW-310 is dit geen probleem en kan het hout voor onderhoud behandeld worden met de nieuwe versie de Induline GW-310 WF. Nieuw onbehandeld hout, met name schimmelgevoelige houtsoorten, zoals Douglas en vurenhout, dient u eerst te behandelen met een biocide houdend product geschikt voor particuliere doeleinden. Hiervoor kunt u de Remmers Houtbeschermingscrème gebruiken. Dit product kan in één laag aangebracht worden en daarna overlagen in minimaal twee lagen Induline GW-310 WF.

HK Lazuur

Bij de behandeling van nieuw hout kan ook de overweging gemaakt worden om een ander product uit het Remmers assortiment toe te passen, Remmers HK Lazuur. Voor het beschermen van uw (Douglas) hout is HK Lazuur is een geweldig product.

Eigenlijk zijn er 2 goede opties:

 1. U kunt kiezen voor de gepigmenteerde HK Lazuur (beits met een kleurtje) deze lazuur beschermt het hout voldoende na aanbrengen van 2 lagen. Door het pigment krijgt vergrijzing geen kans. Wel behandelt u het hout met een product waar pigmenten in zitten, de kleur van het huidige hout verandert daardoor wel. Alle kleuren uit het HK Lazuur kleurenpalet zijn toe te passen op Douglas hout. De Douglas-kleur komt het dichtst bij de natuurlijke uitstraling van Douglas hout.
 2. Ook kunt u kiezen voor een kleurloze variant. Omdat deze geen pigment bevat gaat deze zonder nabehandeling alsnog vergrijzen. Dit geldt tevens voor de witte en hemlock varianten. Wanneer u kiest voor HK Lazuur kleurloos, wit of hemlock dan moet deze in 2 lagen aangebracht worden en daarna in 2 lagen Houtbeits Long Life UV+ 2240, zodat vergrijzing geen kans krijgt.

Bestelinformatie

U kunt onderstaande linkjes gebruiken voor bestellingen en meer informatie:

Er zijn via onze site ook proefverpakkingen te verkrijgen. Zo kunt u testen welke kleur het mooist is.

Onderhoudstermijn

Afhankelijk van de belasting door weer en de UV-belasting, is de onderhoudstermijn gemiddeld genomen 3-5 jaar. Voor beide opties (gepigmenteerd of kleurloze HK Lazuur) geldt gemiddeld dezelfde onderhoudstermijn. Daarna behoeft in eerste instantie alleen de Houtbeits Long Life 1-2 lagen vervangen te worden om zo weer een optimale UV-bescherming te bieden. Een voorbehandeling bij onbehandeld hout is niet nodig. Ook behoeft er tussen de lagen HK Lazuur niet geschuurd te worden. Tussen de twee lagen Houtbeits Long Life wel licht opschuren.
U kunt er ook voor kiezen om alleen de Houtbeits Long Life UV+ te gebruiken. Het hout is dan alleen beschermd tegen de inwerking van UV-straling. HK Lazuur heeft een zesvoudige werking. Een combinatie van beide producten biedt het beste van allebei.
U zou de 2 lagen HK lazuur kleurloos ook kunnen vervangen voor 1 laag Houtbescherming crème kleurloos. Deze Houtbeschermingscrème kent dezelfde toepassingen als de HK Lazuur, maar is een echte crème. Doordat de crème dikker kan worden opgezet volstaat hierbij veelal één laag. Voor een optimale bescherming van de kopse kanten kunt u gebruiken maken van de kopshoutbescherming Induline SW 910. Induline SW-910 biedt extra bescherming tegen vocht voor snij- en zaagvlakken. HK Lazuur is effectief werkzaam tegen blauwschimmel bij een laagdikte van 205-250 ml per vierkante meter. Deze hoeveelheid kan niet in één laag verkregen worden. Twee tot drie lagen is daarom aan te raden.

Induline kunt u gebruiken op bijvoorbeeld Zweeds rabat

Aanpassing recept

HK Lazuur en Houtbeschermingscrème zijn ook biocide houdende producten. Deze producten hebben een aanpassing gehad van het receptuur. Om deze reden vallen deze producten binnen de wet en regelgeving en kunnen we deze producten zonder problemen aan particulieren en professionals leveren. Het aanpassen van de receptuur van de Induline GW-310 bleek helaas niet mogelijk, vandaar dat de Induline GW-310 WF haar intrede doet.