Metalen doe-het-zelf mixer 60 mm ZK 53

€ 8,95
Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd (indien voorradig)

Product omschrijving

Deze metalen mixer is geschikt voor het mengen en oproeren van lazuren, verven, beitsen en 2-componenten epoxy coatings. Veel mensen hebben de gewoonte om het blik even de schudden voor gebruik om het daarna nog door te roeren met het wel bekende houtje. Deze methode is niet afdoende. Voor een egaal kleureffect of een perfect menging van het A + B component is mechanisch mengen aan te raden. Deze 60 mm metalen mixer is gemakkelijk te gebruiken en past in iedere doorsnee boormachine. Deze 60 mm metalen doe-het-zelf-mixer is uitermate geschikt voor de 2,5 en 5 liter verpakkingen. Voor grotere verpakkingen adviseren wij om de 80 mm metalen doe-het-zelf-mixer te kiezen. Voor het gebruik van de verfmixer is het belangrijk een aantal maatregelen te treffen. Plaats het blik/emmer in een doos. Bijvoorbeeld de doos welke gebruikt is voor de verzending. Begin langzaam, op een laag toerental, het materiaal te mixen. Voorzichtig het toerental iets ophogen, maar met beleid. Verven, beitsen en lakken doormengen op middelhoge stand, circa 4 minuten. Voor het mengen van A + B componenten is het belangrijk om eerst het Technisch Merkblad door te lezen en de instructies op te volgen.

Verfmixer metalen 60 mm

De lazuren die verkrijgbaar zijn op deze site worden gekleurd door toevoeging van pigmenten. Deze pigmenten zijn zwaarder dan de basisstof en zakken naar de bodem.

Het blik korte tijd schudden is niet voldoende om het pigment door de basis te krijgen.

Er wordt geadviseerd om de lazuur op te roeren met deze verfmixer van metaal. Zet (bij voorkeur) het blik in een doos (die waar het blik in is verzonden volstaat prima) en bevestig de verfmixer op een boormachine en begin te mixen op de laagste stand. Circa 3 minuten mengen is voldoende.