Waarom impregneren of hydrofoberen?

Waarom impregneren of hydrofoberen

Alle bouwwerken staan onder invloed van zure regen, UV-straling, vervuiling en vorst. Hierdoor vinden er dagelijks agressieve aantastingen plaats, waarbij gevels de natuurlijke frisse uitstraling verliezen. Vocht leidt bovendien tot energieverlies. Deze aantastingen kunnen worden verminderd door de gevel te impregneren. De gevel wordt daardoor waterafstotend en zal geen water meer opnemen.

Grofweg genomen zijn er twee soorten gevelimpregneer:

De gevelimpregneer vloeistoffen zijn vaak goedkoper dan de impregneercremes. Wel is het zo dat het verwerken van een impregneercreme gemakkelijker wordt ervaren dan de vloeistoffen.

Impregneercreme - gevelimpregneer op creme basis

Impregneercremes zijn gemakkelijk te verwerken. Daardoor worden deze crèmes het meest gebruikt door particulieren. Een groot voordeel is dat deze impregneercreme kant-en-klaar uit de verpakking op de muur aangebracht kan worden. Afplakken van ramen en kozijnen is niet nodig. Door de substantie van het materiaal is er nagenoeg geen materiaal verlies. Door de melkachtige kleur tijdens het aanbrengen is het goed controleerbaar of de gehele muur behandeld is. Na droging is de gevelimpregneer niet waarneembaar voor het oog.

Impregneervloeistof - vloeibare gevelimpregneer

Impregneervloeistof Is gemakkelijk aan te brengen met een lagedrukspuit zonder nozzle/nippel. Op deze manier vloeit de impregneer op de gevel en verneveld het niet. Impregneren met een vloeistof is lastig zichtbaar en het is dan ook aan te raden om het oppervlakte in gelijke delen te verdelen zodat u zeker weet dat alles behandeld wordt. Het beste is om overlappend te werken. Nadeel van een impregneervloeistof is dat u alles wat niet in aanraking mag komen met de vloeistof moet gaan afdekken. Denk hierbij aan ramen, kozijnen eventuele beplanting. Groot voordeel is dat de aanschaf van impregneervloeistof beduidend goedkoper zijn dan de crèmes.

Toepassing

Impregneercremes en impregneervloeistoffen zijn geschikt voor het hydrofoberend impregneren van:

  • bestaande/oude metselwerken van baksteen
  • nieuwe metselwerk buitengevels (na 2 weken)
  • klinkers
  • natuursteen
  • kalkzandsteen
  • bestaand/oud stucwerk
  • schoorstenen

Graag persoonlijk advies?

Neem dan per mail of telefonisch contact met ons op. Zinka helpt u graag met het kiezen van het juiste product.