Induline GW-310 WF uitlopend – nog beperkt leverbaar

Het product Induline GW-310 WF is nog niet zoveel jaren verkrijgbaar in het assortiment van Zinka. Induline GW-310 WF is het zusje van de Induline GW-310. Het grote verschil is dat de Induline GW-310 WF geen werkzame stof tegen schimmel bevat. Deze werkzame stof is biocide, en is niet aanwezig in de Induline GW-310 WF variant. Daar Induline GW-310 WF werkstof vrij is, is dit product, zeker in lichte tinten niet aan te raden voor buiten toepassing. Induline GW-310 WF is geschikt voor binnen toepassing.

  • GW-310 WF geschikt voor binnen toepassing
  • Induline GW-310 geschikt voor buiten toepassing

Induline GW-310 WF diepzwart is daarop een uitzondering, deze is geschikt voor binnen en buiten toepassing.

Zolang de voorraad strekt

Induline GW-310 WF is een uitlopend product binnen het Remmers assortiment. Dit product wordt nog geleverd zolang de voorraad strekt en wordt niet meer geproduceerd. Het vervangende product voor de Induline GW-310 WF is Aqua HK Lazuur. Aqua HK Lazuur is al vanaf maart 2023 verkrijgbaar via onze site!

Aqua HK Lazuur

Nieuw in het assortiment

Remmers HK Lazuur al jaren een top-product in ons assortiment . Nu is er een nieuwe variant van deze oude bekende, mag ik aan u voorstellen aan; Remmers Aqua HK Lazuur. Zoals de naam al doet vermoeden is deze nieuwe versie een watergedragen variant. De bekende HK Lazuur is een terpentine houdende impregnerende lazuur. Het product is doorontwikkeld en is vanaf maart 2023 dus ook leverbaar als watergedragen impregnerende lazuur onder de naam Aqua HK Lazuur. De voordelen van de Aqua HK Lazuur ten opzichte van de HK Lazuur zijn;

  • Snellere droging
  • Mattere uitstraling

Snelle droging

Zoals bij veel water gedragen verven en beitsen is de droogtijd sneller in vergelijking tot terpentine houdende producten. Het voordeel van een snelle droging is dat er vlotter gewerkt kan worden. Meerdere lagen op één dag aanbrengen is geen probleem. Uitgaande van een temperatuur van 20 graden is Aqua HK Lazuur al stofdroog na één uur. Al na drie uur is Aqua HK Lazuur overschilderbaar.

Matte uitstraling

Daar waar Remmers HK Lazuur bij donkere kleuren soms nog iets van een lichte glans in zich had, is dit voor de nieuwe variant Aqua HK Lazuur verledentijd. Aqua HK Lazuur heeft een zeer matte afwerking waardoor de natuurlijke uitstraling van hout nóg meer benadrukt wordt.

Aqua HK Lazuur 310 diepzwart

Wellicht wat verwarrend, maar zeker een uniek product is Aqua HK Lazuur 310 diepzwart. Aqua HK Lazuur 310 diepzwart is vergelijkbaar met het product Induline GW-310 (WF) diepzwart. Door de toevoeging van speciale pigmenten is dit product in en in zwart, maar blijft toch transparant, dat wil zeggen, het geeft een prachtige tekening van het hout weer. Deze tekening is zichtbaar en voelbaar waardoor de houtbeleving blijft bestaan. De naam Aqua HK Lazuur 310 diepzwart is gekozen om het beste van beide producten te combineren. Nog niet eerder was HK Lazuur leverbaar in een diepzwarte kleur welke vergelijkbaar is met de Induline GW-310 diepzwart, ook dat maakt Aqua HK Lazuur 310 diepzwart zo uniek!

Toepassing Aqua HK Lazuur 310 diepzwart

Aqua HK Lazuur 310 diepzwart kan ingezet worden op nagenoeg alle houtsoorten buiten. Het mooiste effect wordt verkregen op ruw of fijn bezaagd hout. Hout welke iets ruwer is neemt het product ontzettend mooi op. De impregnerende werking wordt door de ruwheid van het hout beter benut en het hout krijgt een intens diep zwarte kleur. Daar waar andere merken beits na verloop van tijd de zwarte kleur verliest en veranderd naar een grijstint, blijft Aqua HK Lazuur 310 diepzwart zelfs na jaren echt diep zwart. De diep zwarte kleur van Aqua HK Lazuur 310 diepzwart wordt verkregen door de toevoeging van specifieke pigmenten. Uniek is dat de beits niet dekkend is waardoor de houtstructuur behouden blijft. Heel vaak wordt Aqua HK Lazuur 310 diepzwart gebruikt op (douglas) potdekseldelen en Zweeds rabat. Ook kunnen ook andere houtsoorten, zoals vuren, grenen en eiken uitstekend behandeld worden met deze Aqua HK Lazuur 310 diepzwart.