Alles over damwand gevelbekleding

Wilt u gebruik maken van damwand gevelbekleding op uw bedrijfspand of loods? Dan is het belangrijk om te weten wat de voordelen hiervan zijn en hoe u uw damwand gevelbekleding op den duur kunt renoveren. In dit blog vertellen we u alles over damwand gevelbekleding.

Damwand gevelbekleding worden ook wel gevelpanelen of metalen gevelplaten genoemd

Damwand: wat is dat nu eigenlijk?

Damwand zijn ook wel metalen gevelplaten en gevelpanelen, die door zijn vele positieve eigenschappen veel worden gebruikt voor bedrijfspanden, loodsen en bedrijfshallen. Wist u dat bijna het grootste gedeelte van bedrijfsruimten bestaan uit damwand? Dit komt vooral omdat het bouwen met damwand relatief eenvoudig is, en dat er een groot aanbod aan kleuren en structuren bestaat. Een ander groot voordeel is dat deze platen ook een isolerende laag hebben. Dit betekent ook dat wanneer u gebruik maakt van deze geïsoleerde damwandplaten, het meestal niet nodig is om na te isoleren. Dit is met name aantrekkelijk om de bouwkosten zo laag mogelijk te houden.

Damwand gevelbekleding renoveren

Het is in de meeste gevallen niet nodig om gevelbekleding te vervangen. De reden dat gevelbekleding niet snel wordt vervangen, is ten eerste omdat dit vaak een logistieke en vooral dure uitdaging kan zijn. Anderzijds is het meestal ook niet nodig om damwand te vervangen, omdat deze vaak lang in goede conditie blijft. Toch kan het voorkomen dat er om esthetische redenen naar een oplossing wordt gezocht. In dat geval is de oplossing om de esthetiek te verbeteren het renoveren van de bedrijfsruimte. Dit is niet alleen budget-technisch een goede keuze, maar het ook een zeer duurzame keuze.

Het renoveren van damwand gevelbekleding zorgt voor een frisse en nieuwe uitstraling van uw pand

Bij renovatie wordt damwand voorzien van een nieuwe coating of verflaag waardoor het voor de komende jaren weer goed is beschermt tegen weersinvloeden. Dit is ook meteen een slimme manier om de uitstraling van het pand naar een hoger niveau te tillen. Door kleurgebruik wordt het pand weer helemaal van nu, en oogt het weer fris en modern. Ook draagt kleurgebruik goed bij aan het overdragen van een bepaald merkgevoel.

Meerwaarde creëren

Naast dat het bedrijfspand door renovatie een aantrekkelijke uitstraling krijgt, wordt het ook aantrekkelijker voor verkoop en verhuur. Kies er dus voor om uw bedrijfspand up-to-date te houden door de juiste kleuren te kiezen die passen bij deze tijd. Wilt u uw damwand gevelbekleding snel en betaalbaar behandelen? Kies dan voor een damwand coating als Remmers Aqua ML-69/SM Multi-Lak 3in1. Met deze relatief eenvoudige behandeling creëert u gegarandeerd meerwaarde aan uw onroerend goed.

Efficiënt werken

Bij het coaten of verven van damwandplaten aan een bedrijfsruimte gaat het vaak om grote oppervlakken. Grote oppervlakken vragen om een efficiënte oplossing. Deze oplossing wordt gegeven in de vorm van Remmers Multi Lak 3 in 1; Aqua ML-69/SM. Verderop in dit blog leest u meer over dit unieke product.

Nadelen damwand bekleding

Naast de vele voordelen die damwand bekleding kent, zijn er ook een aantal nadelen waarvan u op de hoogte moet zijn. Zo wordt bij het gebruik van damwand bekleding het materiaal door de tijd heen aangetast door verschillende weersinvloeden. Voorbeelden hiervan zijn de langdurige inwerking van wind, water en natuurlijk UV-straling. Met name UV-straling zorgt ervoor dat de toplaag, ook wel de coating laag, van het damwand wordt aangetast. Deze aantasting kan in de vorm van scheurtjes in de toplaag zijn, maar ook hevige verkleuring van de panelen. Combineer dit met wind en regen, en de scheurtjes kunnen een bron van roest en corrosie vormen. Zodra corrosie/roestvorming ontstaat kan zich dit in korte tijd verder uitbreiden waardoor er meer en meer schade ontstaat. Aantasting door weersinvloeden lijkt onschuldig, maar zijn zeker een oorzaak van kwaliteitsverlies van uw damwand gevelbekleding.

Damwand gevelbekleding kan perfect gerenoveerd worden met Aqua ML-69/SM-multilak 3 in 1 wit of in RAL kleuren.

Remmers Aqua ML-69/SM-multi-lak 3in1

Om bovenstaande problemen te voorkomen, biedt Zinka u de perfecte oplossing. Voor het coaten van damwandplaten en damwandprofielen heeft u namelijk slechts één product nodig; Aqua ML-69/SM-multi-lak 3in1 van Remmers.

De voordelen van het gebruik van Remmers Aqua ML-69/SM-multi-lak 3in1 zijn;

  • Efficiënt
  • Betaalbaar en eenvoudig te verwerken
  • Gemiddelde levensduur van 10 jaar
Heeft u vragen over het gebruik van Remmers Aqua ML-69/SM-multi-lak 3in1 of over één van onze andere producten? Zinka helpt u graag verder met professioneel advies.