Shipment Gratis verzending v.a. € 40,-
Stap voor stap Bestelhulp
Phone +31 (0)528 - 820 399
Webshop Keurmerk
Webshop Trustmark
Zoeken

Kelder aan de buitenzijde waterdicht maken

Afdichting aan de buitenzijde van kelders en andere ondergrondse constructies is de meest effective afdichting. Hiermee wordt voorkomen dat vocht een kans krijgt om in de constructie in te dringen. Dit is een preventieve afdichtingsmethode. Doorgaans worden afdichtingen aan de buitenzijde aangebracht tijdens de ruwbouwfase in verband met de bereikbaarheid van de af te dichten onderdelen.Weergave:
 


Bezig met laden...

Remmers Stopaq
Het ideale product om kabel/buisdoorvoeringen waterdicht af te dichten in de wand van een kelder of kruipruimte.
Remmers Stopaq is eenvoudig aan te brengen in een mantelbuis/kabeldoorvoer met behulp van een kitspuit/kitpistool.
Remmers Stopaq gaat uitzetten als het in aanraking komt met water en zorgt zo voor een goede waterdichte afdichting van de kabeldoorvoering.
 
Remmers MB 2K
Is een multi-inzetbare waterdichte flexibele elastische kelderafdichtingsmortel en is geschikt voor minerale ondergronden (steen, stucwerk beton enz.), metaal en kunststof.
Remmers Multi-Baudicht is toepasbaar voor het waterdicht afdichten van bijvoorbeeld:

  • Kelders
  • Horizontale afdichting tegen optrekkend vocht in metselwerk
  • Afdichting onder een tegelvloer in bijvoorbeeld een badkamer
  • Waterdicht afdichten van gemetselde en betonnen vijvers
  • Enz.

Remmers Waterstop
Is een zeer snel verhardende, kant en klare waterdichte afdichtingsmortel.
Remmers Waterstop wordt toegepast om stromende lekkages waterdicht af te dichten, zoals bijvoorbeeld scheuren in een kelderwand of keldervloer.
Door het zeer snel verharden zijn zelfs scheuren die veel water doorlaten eenvoudig dicht te zetten. Als de scheur aan de bovenzijde zeer smal is (1-2 mm) dient deze breder gemaakt te worden, zodat er voldoende materiaal in kan.
 
Remmers Sulfatexmortel
Remmers Sulfatexmortel is een waterdichte kelderafdichtingsmortel, en is een onderdeel van het Remmers Kiesol-afdichtingssysteem.
Dit systeem is zowel aan de binnen als buitenzijde van een kelder toepasbaar voor het aanbrengen van een waterdichte afdichtingslaag op de wanden maar ook op de vloer.
Systeemopbouw voor het afdichten van kelderwanden:

Remmers Kiesol
Als grondering 1:1 verdunt met water op de ondergrond aanbrengen met een drukspuit (standaard drukspuit van circa. 5 liter die ook veel voor onkruidbestrijding worden gebruikt).

Remmers WP Sulfatexmortel
Op de nog natte ondergrond een hechtlaag aanbrengen met Remmers Sulfatexmortel, de mortel wordt met een blokkwast aangebracht.

Remmers WP DS Levell Dichtspachtel
De ondergrond egaliseren met Remmers Dichtspachtel ter plaatse van terug liggende voegen, oneffenheden en beschadigingen.
De Remmers Dichtspachtel wordt met een vlakspaan aangebracht in de nog natte hechtlaag van Remmers Sulfatexmortel.

Kimhoek
In de kimhoek (aansluiting van de wand op de vloer) dient een ronde hoek aangebracht te worden, dit kan ook met de Remmers Dichtspachtel uitgevoerd worden. Als er een afwerkvloer aanwezig is (bijvoorbeeld een zandcementdekvloer) dan dient deze tot circa. 35 cm uit de wand verwijderd te worden.

1e afdichtingslaag aanbrengen met Remmers Sulfatexmortel op de wand en een strook op de vloer van circa.35 cm, deze laag wordt met een blokkwast aangebracht.
2e afdichtingslaag aanbrengen met Remmers Sulfatexmortel op de wand en een strook op de vloer van circa.35 cm, ook deze laag wordt met een blokkwast aangebracht.
 
Voor het aanbrengen van het Remmers-kiesolsysteem altijd de technische merkbladen van de verschillende producten raadplegen.


Afdichten met bitumen

Kelderafdichting aan de buitenzijde wordt oa gerealiseerd door het aanbrengen van een hoogwaardig dichtingsmiddel op de constructie.
Alle producten die verkrijgbaar zijn op www.zinka.nl zijn de hoogst gekwalificeerde die op de markt verkrijgbaar zijn met een zeer hoog vaste stof gehalte.
Zo kunt u kiezen voor een bitumieuze afdichtingspasta of hoogwaardige cementeuze dichtingsmortels.
De dichtingspasta's en mortels worden aangebracht volgens de spaan- of spuitmethode. De ondergrondse constructie wordt aan de buitenzijde beschermd tegen indringend vocht, de meest effectieve en duurzame manier van afdichten. Afdichten met de beschreven dichtingsmiddelen heeft de volgende voordelen:

  • Het wordt naadloos aangebracht,

  • Eenvoudig aan te brengen rondom doorvoeren en in- en uitwendige hoeken,

  • Er is volledig contact met de ondergrond,

  • Efficiente verwerking,

  • Geschikt voor het verlijmen van isolatieplaten.


 
 
 
 

Contactinformatie


Zinka - Voor duurzame bescherming
Stephensonstraat 108
7903 AW Hoogeveen
BTW: NL854737960B01
Kvk: 62269984
IBAN:  NL85 RABO 0120 2855 09
Leveringsgebied: Nederland, België, Duitsland en Luxemburg